tiistai 3. kesäkuuta 2014

Applen HealthKit ja terveyden ohjelmointirajapintojen hajaannusApple julkaisi ma 2.6. vastavetonsa terveyden ja hyvinvoinnin ohjelmointirajapintoihin - HealthKitin.

Samung ehti vähän aiemmin jo SAMIllaan, ja Microsoftilta on ollut jo pitkään ulkona HealthVault. Uskoisin että Apple vetää kehittäjiä puoleensa, mutta tilausta rajapintojen hallintaan on edelleen, sillä kaikki eivät tule Applen tuotteita ostamaan. Yksi lupaavimmista rajapinnoista kuluttajasegmenttiin onkin Validic joka yhdistää eri rajapintoja.

Yhdysvaltalaiset terveydenhuollon isot toimijat, yritykset ja vakuutusyhtiöt kehittävät myös kilvan omia rajapintojaan. Veikkaan että diversio jatkuu vielä noin vuoden verran ennenkuin päitä putoaa ja konversio alkaa - mutta mihin suuntaan?

Itse peräänkuuluttaisin kansainvälistä standardia, mutta siihen menee optimistisestikin ajatellen vähintään viisi vuotta. Siinä välissä riittää ainakin ohjelmistoinsinööreille ja -testaajille kehitystyötä, ja loppukäyttäjät eivät valitettavasti pääse palveluista nauttimaan täysin rinnoin eivätkä palvelunkehittäjätkään saa niin suurta käyttäjämäärää kuin haluaisivat.

Suomessa kansallisen näytön paikka? Vai seuraammeko mitä Virossa tehdään?


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Digiterveys-blogini tarkastelee digitaalisen vallankumouksen vaikutusta terveyteen laajalti, mutta myös omakohtaisesti.

Pekko Vehviläinen

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori ja lajivalmentaja (ju-jutsu), opiskelen ravintotieteitä yliopistossa sekä kuntoilen myös intohimoisesti! Haluan kertoa sinulle informatiivisesti terveyden digitaalisesta murroksesta. Tarkastelen blogissa uusimman teknologian vaikutusta omaan itseeni ja haluan tuoda omat kokemukseni sinunkin kommentoitavaksesi. Tervetuloa mukaan!

HeiaHeia!-treenilokini

Endomondo-lokini

Suosituimmat artikkelit

Networkedblogs

Sisällön tarjoaa Blogger.