torstai 29. toukokuuta 2014

Miksi mittaan itseäni?Ohessa lisätietoa itsestäni ja yrityksestäni. Lue toki muitakin blogitekstejäni; niihin pääset tutustumaan sivun vasemmalla puolella olevista linkeistä!

Digital Health Solutions Oy

Perustin yritykseni Digital Health Solutions Oy:n auttamaan ja tukemaan suomalaisia PK-yrityksiä laajentumisessa kansainvälisille markkinoille. Lisäksi koulutan terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan ammattilaisia alan uusien digitaalisten laitteiden ja palveluiden soveltamiseen ja käyttöön. Blogini kautta kirjoitan digitaalisen terveyden tiimoilta myös ihan kenelle vain aiheesta kiinnostuneelle alan uusimmista käänteistä.

Yhteydenotot, koulutus- ja esiintymispyynnöt sähköpostitse: digiterveys@gmail.com.

Julkiset esiintymiset

Olen ollut aiemmin esillä tänä vuonna

to 12.6.2014 Kemia-lehden pääkirjoitus "Älyn marginaalissa"
ke 11.6.2014 Yle Aamu-tv klo 8:48 "Onko kehon mittauksesta hyötyä?" yhdessä liikuntatieteen tohtori Minna Tanskasen kanssa.
ti 10.6.2014 esitys, "What Happens Next in Quantified Health?" Aalto-yliopistolla Upgraded Life-festivaaleilla 
to 5.6.2014 esitys ActPROn Wellbeing in Organizations-foorumissa "Miten organisaatio voi hyödyntää hyvinvoinnin ja terveyden dataa organisaation toimintakyvyn varmistamiseksi? - Esimerkkianalysointi n. 1000 henkilön tutkimusdatasta"
to 29.5.2014 Helsingin Sanomien artikkeli "Miehestä mittaa"
ti 22.4.2014 radiohaastattelu YleX Etusivu
to 10.4.2014 esitys ActPROn Wellbeing Professionals Forumissa "Miten teknologia tukee hyvinvointivalmennusten kehittämistä?"
to 27.3.2014 artikkeli Kauppalehti: Teknologia tulee iholle
ke 5.3.2014 esitys Future Female Meetup-tilaisuuden pääpuhujana: "What is wearable technology? What are the current trends and what will wearable future be like?"
ke 5.2.2014 esitys ActPROn Wellbeing in Organizations-foorumissa "Hyvinvointiohjelman mittareita – Wellness 360° Indeksi"

seuraavat julkiset esiintymiset

TBA

Miksi mittaan itseäni?

Olen mitannut itseäni vuodesta 1997 - ostin silloin ensimmäisen sykemittarin, Polar Coachin. Siitä lähtien olen seurannut enemmän tai vähemmän itseäni eri mittalaitteilla. Laitteista minulle on ollut konkreettista hyötyä seuraavasti:
  • Olen ollut täysin terve jo 830 peräkkäistä päivää!
  • Tuoreimman kuntotestin mukaan fyysinen kuntoni vastaa 18-vuotiaan hyväkuntoisen miehen kuntoa!
  • Kehoanalysaattorin jatkuva käyttö ja ruokapäiväkirjan pitäminen mobiililaitteella auttaa painon hallintaan. Rasvaprosenttini on pysyy haluamissani rajoissa - tällä hetkellä se on n. 14 %.
  • Mittaaminen ja ruokavalion säännöllinen seuraaminen auttaa parempiin ravintotottumuksiin. Olen vähentänyt ravinnosta suolan, maitotuotteiden, tyydyttyneiden rasvojen, punaisen lihan, sokerin ja alkoholin kulutusta ja lisännyt kasvisten, hedelmien, marjojen, pähkinöiden, kasvisrasvojen, kalan ja kanan osuutta.Tulokset näkyvät hyvällä tavalla kehon rasvaprosentissa, verenkiertoelimistön kunnossa, verenpaineessa, henkisessä hyvinvoinnissa, lihaskunnossa ja aerobisessa suorituskyvyssä.
  • Lihaskuntoharjoittelusta on tullut mielekkäämpää ja tehokkaampaa mobiililaitteen treenipäiväkirjan avulla. Treeni on helppo pitää nousujohteisena kun harjoittelupainojen kehittymistä voi seurata helposti. 
  • Juoksuharjoittelu on muuttunut rasittavasta puurtamisesta hauskaksi - verkosta saa mobiiliin tallennettua treeniohjelmat, juoksutreenin vaikutusta ja rasittavuutta voi seurata treenin aikana, laitteiden ja mittausten ansiosta juoksutekniikka on kehittynyt tehokkaaksi ja vähemmän loukkaantumiselle alttiiksi
  • Unimittaus on auttanut nukkumaan enemmän sekä kiinnittämään huomiota unen laatuun. Olen mittausten ansiosta levänneempi ja virkeämpi kuin aiemmin.
  • Stressin ja tunteiden kirjaaminen mobiiliin ja stressimittausten tekeminen sydänkäyrästä on auttanut kiinnittämään huomiota elämänhallintaan ja tunnistamaan mielipahaa aiheuttavat tilanteet ja niiden syyt. Olo on positiivisempi ja onnellisempi kielteisten tunteiden ja stressin tunnistamisen ja niiden ennaltaehkäisyn ansiosta.
Millä mittaan itseäni?

Säännöllisesti käytän tällä hetkellä seuraavia mittalaitteita ja apuvälineitä. Suositusohjevähittäishinnat ohessa. En ole saanut miltään valmistajalta tukea laitteiden ostamiseen, enkä myöskään saa rahaa oheisessa listassa olevien laitteiden mainostamisesta.
Mobiililaitteina minulla on käytössä iPhone 4, Samsung Galaxy S4 Mini, Nokia Lumia 820, Nokia N9 ja Nokia N8.

Mobiilisti käytän säännöllisesti seuraavia sovelluksia

Withings
Omegawave
Wellmo
HeiaHeia!
Runkeeper
Gym Hero
Mbody
Emotion Tracker
Bodymedia
Taltioni


Datan tallentamista ja analysointia varten käytän seuraavia pilvipalveluita

Movescount (Suunto, Mbody)
Runkeeper
HeiaHeia!
Withings
Wellmo
Taltioni


Odotan mielenkiinnolla kommenttiasi tästä blogista, ja voit vapaasti lähettää minulle ideoita tai toiveita blogin sisällöksi!

Digiterveysterveisin,

Pekko

digiterveys@gmail.com

(c) Pekko Vehviläinen

(Huom. Tämän blogin kirjoitukset ja esitykset eivät edusta varsinaisen työnantajani, Accenture Oy:n näkemyksiä eivätkä mielipiteitä vaan ovat omiani ja Digital Health Solutions Oy:n omaisuutta.)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Digiterveys-blogini tarkastelee digitaalisen vallankumouksen vaikutusta terveyteen laajalti, mutta myös omakohtaisesti.

Pekko Vehviläinen

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori ja lajivalmentaja (ju-jutsu), opiskelen ravintotieteitä yliopistossa sekä kuntoilen myös intohimoisesti! Haluan kertoa sinulle informatiivisesti terveyden digitaalisesta murroksesta. Tarkastelen blogissa uusimman teknologian vaikutusta omaan itseeni ja haluan tuoda omat kokemukseni sinunkin kommentoitavaksesi. Tervetuloa mukaan!

HeiaHeia!-treenilokini

Endomondo-lokini

Suosituimmat artikkelit

Networkedblogs

Sisällön tarjoaa Blogger.