perjantai 4. huhtikuuta 2014

Digitaalinen terveys - mitä se on?

Maailma ympärillämme muuttuu digitaaliseksi vauhdilla, elektronisten komponettien halpeneminen ja valmistustekniikan kehittyminen, ohjelmistotekninen osaaminen, mobiilit tiedonsiirtoverkot sekä Internet ovat mullistaneet taloutta, teollisuutta ja yhteiskuntaa ennennäkemättömällä tavalla. Digitaalinen murros ulottuu myös terveydenhuoltoon ja hyvinvontipalveluihin - uusia palveluita ja innovaatiota luodaan digitaalisuuden ansiosta terveyden ympärille vauhdilla. Miten digitaalisuus käydännössä voi vaikuttaa terveyteen, ja mitä mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan?

Asiaa voi tarkastella monelta eri taholta - laitevalmistajien, palvelun tarjoajien, yksittäisen kuluttajan, yritysten työterveyden, julkisen sektorin, käytettävyyden ja yhteensopivuuden sekä tietoturvan kannalta. Hieman pidemällä aikavälillä, mutta kuitenkin ilmeisen lähellä ovat jo tieteskirjallisuuden visiotkin. Geeni-, nano- ja informaatioteknolgian yhdistelmä antaa meille kohta lähes rajattomattomat mahdollisuudet muokata omaa kehoamme, ja jatkaa elinikäämme käytännössä niin kauan kuin itse haluamme. Erityisesti kehon muokkaaminen aiheuttaa meille merkittäviä yhteiskunnallisia, taloudellisia ja arvomaailmaamme vaikuttavia muutoksia.

Haluan tässä blogissani tarkastella digitaalisen vallankumouksen vaikutusta terveyteen laajalti, mutta myös omakohtaisesti. Olen koulutukseltani tekniikan tohtori, väitellyt matkapuhelinverkkojen data-analyysistä, ja liikunnanohjaaja (Suomen Karateliitto, ju-jutsu-jaos, Les Mills Bodycombat), sekä intohimoinen kuntoilija. Opiskelen lisäksi ravintotieteitä Helsingin yliopistossa. Uskon, että minulla on riittävät tiedot ja taidot kertoa sinulle informatiivisesti terveyden digitaalisesta muutoksesta. Tarkastelen blogissa uusimman teknologian vaikutusta omaan itseeni, ja haluan tuoda omat kokemukseni sinunkin kommentoitavaksesi.

Esimakua blogin tulevasta sisällöstä voi saada vaikkapa tutustumalla oheiseen Kauppalehden artikkeliin,
Kauppalehden verkkojulkaisu 30.3.2014: Teknologia tulee iholle, sekä seuraamalla oheisia tähän blogiin liitettyjä treenilokejani ja kehonmittauksiani.

Seuraavan blogimerkintäni julkaisen la 5.4 - sain juuri verikokeitteni tulokset ja pohdin siinä niiden herättämänä kokonaiskolesterolin vaikutusta terveyteen.

Odotan mielenkiinnolla kommenttiasi tästä blogista, ja voit vapaasti lähettää minulle ideoita tai toiveita blogin sisällöksi!

Digiterveysterveisin,

Pekko

digiterveys@gmail.com

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Digiterveys-blogini tarkastelee digitaalisen vallankumouksen vaikutusta terveyteen laajalti, mutta myös omakohtaisesti.

Pekko Vehviläinen

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori ja lajivalmentaja (ju-jutsu), opiskelen ravintotieteitä yliopistossa sekä kuntoilen myös intohimoisesti! Haluan kertoa sinulle informatiivisesti terveyden digitaalisesta murroksesta. Tarkastelen blogissa uusimman teknologian vaikutusta omaan itseeni ja haluan tuoda omat kokemukseni sinunkin kommentoitavaksesi. Tervetuloa mukaan!

HeiaHeia!-treenilokini

Endomondo-lokini

Suosituimmat artikkelit

Networkedblogs

Sisällön tarjoaa Blogger.